Media

De trailer van het programma Offerman de Kofferman

Gepubliceerd op 13 mrt. 2014

Ronald M. Offerman werkt al zijn hele leven in de Amsterdamse horeca, cafés wel te verstaan. Na eerst een eigen zaak gerund te hebben bedient hij al weer zo’n 15 jaar met veel plezier de klanten van Café Eijlders in de Korte Leidsewarstraat. Het zijn vaak bijzondere klanten waaronder zich beeldende kunstenaars, musici schrijvers en dichters bevinden. Tot deze laatstgenoemde categorie behoort Ron ook. Hij schrijft al sinds zijn jeugd gedichten en liederen, deze laatste onder andere voor de muziekgroep “De blaffende honden”, waar hij zelf ook mee optreedt.
Met zijn gedichten treedt Ron ook regelmatig op, waar hij maar gevraagd wordt. Zondermeer befaamd is de door Ron en Paul Lokkerbol georganiseerde dichtersmiddag op iedere derde zondag van de maand in Café Eijlders. Samen zijn zij ook verantwoordelijk voor het poëzie tournee ” Eijlders op pad”.

Rons gedichten kunnen het best gekenschetst worden als buitengewoon toegankelijk, herkenbaar met een humorvolle en poëtische meerwaarde.

In dit korte documentaire portret vertelt Ron met humor over zijn leven en zijn visie op dat van hem en de wereld om hem heen. Daarnaast draagt hij een ruime hoeveelheid gedichten voor uit zijn bundel “Geen peil op te trekken” en treedt hij op met Michael Abspoel met het door hem geschreven nummer “Tante Jans is dood”