Vaarwel

 

Mijn stad die is stil

Mijn stad is verdrietig

Een soort vriend ging er heen

Het klinkt sentimenteel

Maar mijn stad voelt alleen

Ik hoor hem nog zeggen

Wees lief voor de stad

Wees lief voor elkaar

Ik neem nog een koffie

En staar naar de regen

Die huilt op mijn raam

6-10-2017

 

Nieuwe optredens

15 september een optreden in de Meevaart in Amsterdam oost met o.a. Robert Pennekamp

16 september opening expositie in Toon in de Jan Evertsenstraat,

“ Offerman in de Kelder”

Korte voorstelling van De Blaffende Honden,  Michael Abspoel(natuurlijk kent u hem als Voice over van het programma Man bijt Hond en natuurlijk van Zijn programma over Brel) en ondergetekende

27 oktober met The Burnin Burritos met Mix Art Gallery op de Ceintuurbaan

Later meer bijzonderheden

Ronald M.Offerman en gasten in KHL

Do 16 februari

Het Perron in de Nieuwe KHL

Aanvang 20.30
Entree 15,-

Na vele succesvolle optredens in theater Het Perron en vele andere podia, nu in de Nieuwe KHL: Ronald M.Offerman met The Burning Burritos en Saarein te Brake.

Een avond vol poëzie, verhalen, singer-songwriters, Tex-Mex, humor, ontroering,  smart, vrolijkheid én…. Amsterdam.

Reserveren voor de voorstelling of voor het eten voorafgaand:

020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl

Nieuwe speeldata


Zondag 29/1 in De Nieuwe Boekhandel Bos en Lommerweg om 15.30 Saarein te Brake en Ronald M.Offerman met een poëtische middag Voor info en toegangsbewijzen mailto:info@denieuweboekhandel.nlof  https://www.libris.nl/denieuweboekhandel

Donderdag 16/2 Ronald M.Offerman, The Burning Burritos en Saarein te Brake in de KHL (poëzie, verhalen, singer-songwriter, Tex_Mex)

Donderdag 16/3 Ronald M.Offerman en vrienden waaronder The Burning Burritos in de KHL (meer nieuws volgt)

8/4 Ronald M.Offerman The Burning Burritos en Saarein te Brake spelen tijdens de expo van Mixed Art in Studi-O een avondvullend programma

(poëzie, verhalen, singer-songwriter, Tex_Mex) (meer nieuws volgt)

De stad

 Ik ben blij dat ik een Amsterdammer ben. Niet dat ik daaraan nou een speciale status wil ontlenen. Het is meer het feit dat ik al zoveel jaar in Amsterdam leef en woon en dat er zoveel leuke dingen te beleven zijn. Onder mijn vele facebookvrienden zijn er veel mensen die Amsterdam een vreselijke kuststad vinden. Een stad die zo snel mogelijk plat gebrand zou moeten worden. O.i.d. Ik begrijp wel dat mensen zo denken. Natuurlijk zijn dat allemaal mensen die niet in Amsterdam wonen. Ik denk wel eens waarom ontvriend ik die mensen niet. Want hoewel ik het wel begrijp dat er sommige mensen zo denken kan ik er wel kwaad om worden. Helemaal op mensen die van uit het onbenulligste onderwerp er dan toch een draai aan kunnen geven dat Amsterdam een rot stad is. Ik ontvriend die mensen niet omdat ik graag weet wat andere mensen denken. Amsterdammers weten zelf ook wel dat de stad vaak een kuststad is. Maar ook al denk ik soms wat doe ik hier nog. Ben ik de enige Amsterdammer nog in de stad? Laat ik verhuizen naar het platteland.!! Meestal ben ik hier toch gelukkig.

Van de week heb ik een mooie tentoonstelling gezien bij Arti ( waar ook nog gewoon een mooie Breitner aan de muur hangt) Ik ben naar de opera geweest in de prachtige Stopera (Mozart).  Ik was naar Theater Bellevue naar de erg mooie voorstelling “De Nazi en de kapper “met René van t, Hof en René Groothof. Ik heb iets gedronken bij mijn stamcafé Eijlders en gelijk even naar de dichters geluisterd en zelf iets voor gedragen. Ik ben ook nog in het mooie gebouw van de OBA aan de Oosterdokskade geweest. Waar ik op film het gedicht “Jij bent de mooiste” heb voorgedragen voor mijn collega Rob Zwetsloot. Dus een drukke week met allerlei mooie dingen die er in mijn stad te beleven zijn.

Bovendien allemaal op loopafstand van mijn huis. Al moet ik zeggen dat sommige dingen best een eind lopen zijn. Lopen en kijken naar al het mooie van Amsterdam en al de mensen die er wonen is natuurlijk een belevenis op zich.

Dus laat al die mensen op Facebook e.d. maar kankeren op de stad. Ik ben zo gek op de stad dat ik dat wel kan hebben.

Voorlopig ga ik hier nog niet weg.

Hier het filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=qOG7zchR3Jc&feature=youtu.be

Ronald M.Offerman

Amsterdam 18-1-2017